Jouw project aanmelden?  Klik hier

De Stichting Stadskraan en de Ambachtsschool Vreeswijk hebben inmiddels zo’n 20 jaar ervaring met leer/werkprojecten.Een groot aantal leerlingen, van allerlei achtergronden en leeftijden, is door hun werkwijze, opgeleid en heeft mooie projecten gerealiseerd.

Een opleiding in de praktijk

Hun leerlingen zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door het aanleren van vakvaardigheden en werknemersvaardigheden ontstaat voor deze mensen nieuw toekomstperspectief. De leerlingen krijgen hun opleiding in de praktijk, d.m.v. de bouw van de kraan, veelal ondersteund door aanvullende theoretische scholing bij ROCMN. Het doel is het opleiden van onze leerlingen in de ambachtelijke houtbouw en hen te helpen bij het vinden en behouden van werk.

De hijskraan, en het herbouwen van de kraan in hartje Utrecht

Ooit stond aan de Oudegracht in Utrecht een houten kraan waarmee goederen (hout, metalen en jenever)uit schepen werd gehesen, gewogen, belasting over betaald en daarna werd afgeleverd aan de gebruiker. Het hijsen door de kraan ging door middel van een radarwerk waar craenkinderen (kleine volwassenen) in liepen en zo de hijskabel op een spoel konden op- en afrollen. 

Deze kraan wordt authentiek herbouwd in de museumwerf Vreeswijk te Nieuwegein. Het project “experiment Ambachtsschool Vreeswijk” pakt dit project op waar alle activiteiten, middelen en mensen die nodig zijn voor het opleiden van leerlingen zijn ondergebracht. De leerlingen die meebouwen aan dit bijzondere project doen een fantastische ervaring op die ze mee kunnen nemen in hun portfolio die ze later in hun carrière goed kunnen gebruiken. Om het project in zijn geheel af te ronden komen er nog financiële middelen tekort. De Terberg Foundation doet een bijdrage om het project succesvol af te laten ronden.

Wil jij meer weten over Stichting de Stadskraan en wat zij doen? Bezoek de website voor meer informatie.

Terug naar het overzicht

© 2018 – Terberg Foundation | Meer informatie over de Stichting