Jouw project aanmelden?  Klik hier

Ouderen hebben te maken met verliezen die onomkeerbaar zijn. Het verlies van dierbaren, maar ook van gezondheid en mobiliteit maken kwetsbaar en regelmatig ook eenzaam. Gouden Dagen wil ervoor zorgen dat ouderen in Nederland zich verbonden voelen met anderen en daardoor hun kwaliteit van het leven verbeteren. Niet alleen voor ouderen in zorginstellingen, maar ook voor het groeiende aantal ouderen dat nog zelfstandig woont.

STICHTING GOUDEN DAGEN

Gouden Dagen werkt samen met (zorg)instellingen en partners aan een betere kwaliteit van het leven voor ouderen. Het doel van Stichting Gouden Dagen is om eenzaamheid te bestrijden en tegelijkertijd mensen bijeen te brengen. Niet eenmalig, maar structureel. Met andere woorden: Gouden Dagen verbindt tegen eenzaamheid.

DE GOUDEN KOETS

Om hun doelen te verwezenlijken zet de stichting onder andere Gouden Koetsen in in Emmen en IJsselstein. Een echte gouden koets is het niet, maar het is een electrisch aangedreven vervoermiddel en bedoeld voor het vervoer van ouderen in de gemeente IJsselstein en Emmen. De koets haalt eenzame ouderen uit hun isolement door o.a. gratis vervoer aan te bieden. Of dat nu is voor een bezoek aan vrienden of familie, een boodschapje te doen, naar de sportschool of rondkijken in een tuincentrum. Met een team vrijwilligers, bestaande uit planners en chauffeurs, verzorgen zij op afroep het vervoer met de gouden koets.

BIJDRAGE TERBERG FOUNDATION

Om dit mooie initiatief te blijven uitvoeren is er een bijdrage nodig voor de verzekering, onderhoud en pechhulp in geval van calamiteiten voor de koets. De Terberg Foundation levert een bijdrage hieraan om de koets te laten blijven rijden in IJsselstein en Emmen en om eenzame ouderen gouden dagen te geven.

W: www.goudendagen.nl

Terug naar het overzicht