Jouw project aanmelden?  Klik hier

In ons land zijn tal van volwassenen en kinderen die ten gevolge van een gedeeltelijke dwarslaesie, beroerte, Multiple Sclerose, Parkinson of andere neurologische aandoeningen, problemen hebben met lopen. De impact hiervan op hun dagelijks leven is enorm. Een looprobot kan hen letterlijk helpen zo goed als mogelijk is op eigen benen te staan; de Lokomat. 

DE LOKOMAT

De Lokomat is een combinatie van gewichtsloosheidsimulator, loopband én een computergestuurd exoskelet (extern skelet). Het exoskelet beweegt de benen van de patiënt op een manier die het looppatroon nabootst, gesynchroniseerd met de snelheid van de loopband. Met de gewichtsloosheidsimulator kan het gewicht van de patiënt, volledig of gedeeltelijk, worden opgeheven, zodat de belasting tijdens het trainen/lopen wordt verminderd. De mate van gewichtsloosheid wordt afgebouwd naarmate de patiënt meer in staat is onder gewichtstoename optimaal te blijven bewegen.

BEPERKT BESCHIKBAAR

De Lokomat is helaas maar op een beperkt aantal plaatsen in Nederland beschikbaar. Daarnaast is de Lokomat in Nederland nog niet breed beschikbaar voor kinderen. Stichting Beter lopen wil zich hier niet zomaar bij neerleggen. De eerste stap willen ze gaan zetten met het realiseren van een pilot bij Fortius Fysiotherapie in Nijkerk. 

Zo zouden ze graag een Lokomat aanschaffen die ook toegankelijk is voor kinderen en de jeugd. De Zwitserse fabrikant van Lokomat, Hocoma zal dit project begeleiden. De Terberg Foundat

ion doneert een bedrag aan Stichting Beter Lopen voor de aanschaf van de eerste Lokomat in Nijkerk. Zodat kinderen en de jeugd zo goed mogelijk weer op eigen benen kunnen staan!

Hart van Nederland maakte ook een mooi item van dit project – zie deze link voor meer informatie!

 

Terug naar het overzicht

© 2018 – Terberg Foundation | Meer informatie over de Stichting