Jouw project aanmelden?  Klik hier

De Zonnebloem helpt het leven van mensen met een lichamelijke beperking te verrijken door hen actief te betrekken bij sociale, recreatieve activiteiten. Eind vorig jaar werden plannen gesmeed voor een nieuwe activiteit: een dierentuinbezoek voor een groep van vijftig mensen, inclusief rolstoel. Het is voornamelijk de samenwerking met partners die deze bedrijvigheid mogelijk maakt. Het uitje is er uiteindelijk van gekomen. Op 23 april jl. was het zover: een bezoek aan Dierenpark Amersfoort. Terberg Foundation was erbij.

De Zonnebloem streeft naar een samenleving waarin mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen, waarbij zij niet gehinderd mogen worden door meer praktische zorgen dan ieder ander. De lokale Zonnebloem-afdeling Lopik / Cabauw gaat nog een stapje verder: zij zetten zich daarnaast ook in voor (eenzame) ouderen. Deze doelgroep reisde in een volle bus af richting Amersfoort, met behulp van Terberg Foundation.

Toos Gruters van De Zonnebloem in Lopik is de grondlegger voor de samenwerking met de Terberg Foundation. In 2018 benaderde zij de jonge stichting uit IJsselstein met een hartstochtelijk betoog over het belang van de activiteiten die De Zonnebloem organiseert: 

“We proberen de mensen uit een isolement te krijgen / houden. Zo’n dag is geweldig: men spreekt elkaar en het is gezellig. Echt een dag die er voor de gasten toe doet en hen energie geeft!”