Jouw project aanmelden?  Klik hier

WIE ZIJN WIJ?

Wij van de Terberg Foundation bestaan voornamelijk uit familieleden van de 4de en 5de generatie van de familie Terberg. We hebben een hechte familieband en delen één grote trots, namelijk ons familiebedrijf: Terberg Group B.V. Terberg Group B.V. richt zich voornamelijk op specialistische industriële voertuigen.

 

De Terberg Foundation

De Terberg Group B.V. zorgt voor veel werkgelegenheid, met name in de Lopikerwaard. Dit is voor de maatschappij heel belangrijk. Voor het familiebedrijf is het altijd belangrijk geweest om oog te hebben voor de wensen van hun klanten en een groot sociaal gevoel voor de mensen in het dorp en hun werknemers te hebben. Terberg Group B.V. deed hiervoor al verschillende schenkingen aan voetbalverenigingen, maar een echte Foundation was er nog niet. Het oprichten van een Foundation kwam voort uit het gevoel van de familieleden, namelijk: ‘Iets terug te willen geven aan de samenleving en voor hen iets te willen betekenen’. Met het definitieve akkoord vanuit het familiebedrijf en het enthousiasme van de vierde en vijfde generatie is hier dan eindelijk, sinds 20 November 2017: onze eigen Terberg Foundation!

De Terberg Foundation bestaat mede dankzij de financiële bijdragen van hoofdsponsor Terberg Group B.V., door giften van derden en opbrengsten uit georganiseerde activiteiten.

 

Hoe is het familiebedrijf tot stand gekomen?

In 1869, nu bijna 150 jaar geleden startte Johannes Bernardus Terberg een dorpssmederij in Benschop. Boeren uit de omgeving lieten hier al hun smeedwerk en hoefbeslag uitvoeren. Na zijn overleden in 1913 zet zijn zoon Willem George Terberg het bedrijf voort. Hij weet het bedrijf uit te breiden met een winkel in ijzerwaren en landbouwwerktuigen.

Na de smidsperiode breekt in 1945 een geheel ander tijdperk aan. De broers en zussen spelen goed in op de wederopbouw van de Nederlandse economie. Ze begonnen met de ombouw van legerjeeps en daarna de modificatie van legertrucks en daarmee wordt de basis voor onze huidige bedrijven gelegd.
In de jaren zeventig wordt gestart met twee belangrijke pijlers, de ontwikkeling en productie van Terminal- en RoRo trekkers en de leasing van personenauto’s en bedrijfswagens. In de jaren negentig wordt de basis van de derde pijler gelegd: de Environmental sector. In deze eeuw vindt de verdere internationalisering plaats. Een verdere focus vindt plaats door terug te trekken uit de autodealerbedrijven en te concentreren op enerzijds de technische sector waarbij technische know how, engineering, productontwikkeling, modificatie en dienstverlening op of aan voertuigen de basis vormen en anderzijds de lease sector.

Inmiddels staat de 4e generatie Terberg aan het roer en opereert Terberg Group B.V. internationaal in meer dan 100 landen en zijn er bij de Terberg bedrijven meer dan 1.000 medewerkers werkzaam. In de hele wereld zijn Terberg voertuigen actief en worden in de operatie ondersteund door een netwerk van distributeurs en eigen Terberg vestigingen, van terminal trekkers tot auto’s van modificatie tot nieuwe voertuigen.

In 2017 is Terberg Group B.V. gekozen tot winnaar van de familiebedrijven award. De prestigieuze prijs werd overhandigd door Hare Koninklijke Hoogheid prinses Laurentien der Nederlanden. Bestuursvoorzitter George Terberg: “Wie had ooit kunnen denken dat onze dorpssmederij uit 1869 uit zou groeien tot het Nederlandse familiebedrijf van het jaar. Wij zijn hier ongelooflijk trots op en beschouwen dit als een kroon op het werk van onze familie en alle medewerkers, die dag in dag uit hun uiterste best doen om in de wereld succesvol te zijn.”

PROJECT AANMELDEN

Wil je een project aanmelden? Doorloop dan de volgende stappen:

  1. Lees de voorwaarden
  2. Vul het aanvraagformulier in

Wij komen zo snel als mogelijk op jouw aanvraag terug!

UITGELICHT PROJECT

Activiteit Abrona

De tuin en het terras van Abrona mooi opgeknapt: De eerste Terberg Foundation activiteit is een feit!
Bekijk het verslag

Volg ons op Facebook

Volg ons op LinkedIN

© 2019 – Terberg Foundation | Info over ANBI informatie