Jouw project aanmelden?  Klik hier

KVIN in Kirklees

KVIN is een organisatie van en voor slechtzienden. KVIN biedt ondersteuning en onderwijs om mensen met gezichtsverlies in Kirklees (Engeland) te helpen hun onafhankelijkheid te behouden. De huidige cijfers van de laten zien dat er 13.400 mensen met gezichtsverlies in Kirklees wonen. Waar de middelen het toelaten, probeert KVIN ook mensen te ondersteunen bij het onder de aandacht brengen van problemen in de lokale gemeenschap die hun dagelijks leven beïnvloeden.

In Kirklees is 78% van de mensen met gezichtsverlies ouder dan 65 jaar. Velen hebben beperkte kennis van de mogelijke oplossingen. Zelfs als ze familie hebben die de technologie gebruikt, heeft de familie vaak geen idee dat een eenvoudige mobiele telefoon of slimme luidspreker kan worden omgezet in gespecialiseerde apparatuur voor mensen met gezichtsverlies door een paar instellingen te wijzigen.

KVIN heeft 30 vaste vrijwilligers en 5 parttime medewerkers in dienst. 75% van de vrijwilligers en 60% van het personeel is geregistreerd met een ernstige visuele beperking. KVIN heeft inloopspreekuren zodat mensen onmiddellijk hulp kunnen krijgen. Men kan beschikbare apparatuur bekijken en middels een leen-methode gebruiken voordat ze op aanschaf over gaan. Ze werken samen met de Huddersfield-universiteit die een oogheelkundige opleiding heeft, evenals de nationale organisaties voor gezichtsverlies. Als gevolg van COVID-19 heeft de organisatie veel online en telefonische diensten geleverd, waaronder collegegeld, en hebben we in noodgevallen één op één persoonlijk met mensen samengewerkt waar beperkingen toegestaan.

Ondersteuning van Terberg DTS en de Terberg Foundation

Terberg DTS heeft een gebruikte bestelwagen ingericht en aangepast om de organisatie te helpen en ondersteunen. Het voertuig wordt ingezet om bij de mensen thuis langs te gaan. Dure apparatuur en hulpmiddelen wordt uitgeleend om de mensen te helpen en vooral ook zelfredzaam en zelfvertrouwen op te doen met als doel de zelfredzaamheid te vergroten. De Terberg Foundation ondersteunt financieel in de overige kosten van de bestelwagen.

Jouw project aanmelden

De Terberg Foundation ondersteunt mensen naar een onafhankelijker leven door sociale, maatschappelijke en/of financiële redzaamheid te stimuleren op het gebied van welzijn, onderwijs, gezondheidszorg, jeugd- en ouderenzorg.

© 2018 – Terberg Foundation | Meer informatie over de Stichting