Jouw project aanmelden?  Klik hier

Happy Days

9 jaar geleden zag David Fawcett een toename van inwoners in zijn omgeving worstelen. Meer en meer mensen hadden met name hulp nodig bij de basisvoorzieningen zoals voedsel en huisvesting. Samen met zijn vrouw Katie zocht Dave aanvankelijk hulp bij Christians Together Calderdale en richtte al snel ‘ The Ebenezer Food Bank’ op. Vandaag deelt de voedselbank wekelijks zo’n 400 voedselpakketten uit. Het werk van de voedselbank deed Dave en Katie inzien dat er meer gedaan moest worden om de mensen te ondersteunen die sliepen op straat omdat de voorzieningen beperkt waren.

De nachtopvang Happy Days

Dave en Katy richtte een nachtopvang op met een kleine hoeveelheid geld. De nachtopvang begon klein en bood 12 bedden met behulp van vrijwilligers gedurende 3 (winter)maanden. De nachtopvang groeide uit tot wat vandaag Happy Days heet. Dave zegde zijn functie als algemeen directeur van een lokaal filmproductiebedrijf op, en ging fulltime aan het werk bij Happy Days. Met de aankoop van een huis, samen met een zakenpartner, zorgde hij ervoor dat 5 daklozen uit de Calderdale-gemeenschap voorgoed de straten achter zich konden laten.

Het eerste huis werd snel gevolgd door een tweede huis met nog eens 5 bedden voor 5 inwoners uit de lokale gemeenschap in Calderdale. Mannen hebben statistisch gezien meer kans om dakloos te worden en als zodanig werd deze groep natuurlijk de prioriteit. Het is meestal onwerkbaar om gemengde huizen te hebben vanwege de complexe behoeften van zowel mannen als vrouwen. Dave is nu een van de vele individuen die streven naar een gemeenschap voor verandering en transformatie van de bewoners. Ze helpen om de bewoners een vooruitzicht te geven op een beter leven. 

Het doel van Happy Days

Happy Days heeft als doel om de bewoners 2 jaar te ondersteunen in zelfstandig wonen met extra ondersteuning. Vaak blijven ze hun ex-bewoners langer dan 6 maanden nadat zij zelfstandig wonen nog ondersteunen. In werkelijkheid maken ze altijd deel uit van de bredere Happy Days-gemeenschap en hoewel ze de steun van Happy Days wellicht niet langer nodig hebben, kiezen de oud bewoners er vaak voor om tijd te besteden om iets terug te geven. Happy Days moedigt bewoners aan om zinvolle activiteiten en vrijwilligerswerk te doen om waardevolle levensvaardigheden te ontwikkelen en vertrouwen op te bouwen.

Ondersteuning Terberg Foundation en Terberg DTS

Happy Days heeft de Terberg Foundation gevraagd om hen te ondersteunen in 2 trainingsprogramma’s (1. Gezondheid & Veiligheid en 2. Eerste hulp training, gedragsveranderingen en gedragsverbeteringen, persoonlijkheidsveranderingen). Daarnaast doneert Terberg DTS een ex-servicewagen om de bewoners van en naar de trainingsprogramma’s te vervoeren en de mensen als leercurve in te zetten voor de schoonmaak van ramen en het schilderwerk van DTS panden. DTS streeft er naar om bij geschiktheid een van deze mensen in dienst te nemen.

Voor meer informatie over Happy Days klik op deze link.

Jouw project aanmelden

De Terberg Foundation ondersteunt mensen naar een onafhankelijker leven door sociale, maatschappelijke en/of financiële redzaamheid te stimuleren op het gebied van welzijn, onderwijs, gezondheidszorg, jeugd- en ouderenzorg.

© 2018 – Terberg Foundation | Meer informatie over de Stichting