Jouw project aanmelden?  Klik hier

Samen de golven trotseren

Surf Project helpt kinderen met Down, autisme en ADHD een positieve impuls in hun ontwikkeling te geven en in het bijzonder hun zelfvertrouwen op te bouwen. Dit doen zij door de kinderen kennis te laten maken met golfsurfen in Zandvoort, Ouddorp, Camperduin en Ter Heijde.

Bij Surf Project staan veiligheid en plezier voorop. De kinderen van 8-18 jaar worden ingedeeld in kleine, overzichtelijke teams en krijgen les van gecertificeerde instructeurs. Bovendien worden ze in en om het water een-op-een begeleid door gedreven en enthousiaste vrijwilligers. De surflessen hebben een enorme positieve invloed op de levenskwaliteit van de kinderen en alle betrokkenen. Ouders rijden graag vanuit hele land naar de locaties om hun kinderen te zien stralen in zee.

Hoe werkt het?

De kinderen kunnen kiezen tussen drie of zes lessen per seizoen(mei tot september) en leggen het commitment af dat hij of zij drie keer aanwezig is. Belangrijk hierbij is dat de kinderen elke les dezelfde gezichten zien. Dat de lessen een groot effect hebben op hun zelfvertrouwen ziet Surf Project, maar dit meten ze ook door middel van onderzoek en dit onderzoek is onlangs gepubliceerd: 

https://www.surfproject.nl/surf-project/onderzoek/?fbclid=IwAR2I02H2bM_N2exzyZxrcxvV6IBrYimIuinb5XEazKmSVNgI5eu5B0kXdRs

In 2019 werden er 110 kinderen begeleid met surflessen door middel van 185 vrijwilligers. Wegens succes wilt Surf Project nu ook kinderen boven de 18 jaar gaan begeleiden met surflessen. Om dit traject goed te faciliteren dienen er extra kosten gemaakt voor het inhuren van materiaal. Daarnaast ontvangen de kinderen een medaille en een diploma na de drie of zes lessen. De Terberg Foundation ondersteunt dit traject met een bedrag van 6015.

Ouders zien hun kinderen weer stralen, zie hieronder enkele reacties


Geweldig! Geen ander woord voor te vinden. Hij is qua zelfvertrouwen enorm gegroeid. Ook het om leren gaan met tegenslag of dat iets niet lukt ging boven verwachting.” – ouder

“ Surfen deed de spanning, die bij hem altijd aanwezig, is compleet verdwijnen!” – ouder

“Super leuk, goed georganiseerd. Veel ‘ruimte’ voor de kids om zichzelf te zijn en succes te behalen. Duidelijke structuur, en rust.”– ouder


Wil je meer informatie over dit project? Bekijk dat de website.

Jouw project aanmelden

De Terberg Foundation ondersteunt mensen naar een onafhankelijker leven door sociale, maatschappelijke en/of financiële redzaamheid te stimuleren op het gebied van welzijn, onderwijs, gezondheidszorg, jeugd- en ouderenzorg.

© 2018 – Terberg Foundation | Meer informatie over de Stichting