Jouw project aanmelden?  Klik hier

Update zorg en onderwijs op wielen in Kenia

 

Een update van het M.I.V.A. project in Kenia.

M.I.V.A. is een organisatie die zich inzet om mensen te ondersteunen met onmisbare vervoers- en communicatiemiddelen. Hun focus ligt op de meest kansarme groepen over de hele wereld, voornamelijk kinderen, met als doel om deze kwetsbare groep toegang te geven tot voorzieningen zoals onderwijs en zorg. De Terberg Foundation heeft in Kenia een Toyota Double Cabin gefinancierd.

 

Een bron van bewustwording

De bestickerde bus is een opvallende verschijning binnen de gemeenschap. Zodra de mensen de bus zien wordt er met grote ogen bekeken wat er allemaal  op de bus staat. Een bron van bewustwording voor de gemeenschap en het resultaat is dat er meer mensen zijn die zich aanmelden om de steun van de bus te gebruiken. De bus bewijst zijn diensten; het verplaatsen van EARC personeel tussen verschillende gebieden gaat een stuk makkelijker. In de maanden januari tot maart is het erg droog in de regio. Voorheen werden motorfietsen ingezet om mensen te verplaatsten waarbij een hoop stof vrijkomt wat ervoor kan zorgen dat de gemeenschap ziek wordt. Met de bus blijft het personeel schoon en energiek na het verlaten van de outreach-programma’s.

 

Verdiensten van de bus

  • Een verdubbeling van de kinderen met een handicap die in een juist programma zijn geplaatst. In 2019 waren er 200 kinderen, in 2020 zijn dit er al 530.
  • Het EARC personeel heeft gemakkelijker toegang tot meerdere gebieden in de regio
  • Apparatuur kan makkelijk van en naar het slecht bereikbare gebieden worden vervoerd
  • Gehandicapte mensen in een rolstoel kunnen makkelijk worden vervoerd met de bus
  • Het creëert bewustzijn bij het publiek met zijn esthetische aantrekkingskracht.

Jouw project aanmelden

De Terberg Foundation ondersteunt mensen naar een onafhankelijker leven door sociale, maatschappelijke en/of financiële redzaamheid te stimuleren op het gebied van welzijn, onderwijs, gezondheidszorg, jeugd- en ouderenzorg.

© 2018 – Terberg Foundation | Meer informatie over de Stichting