Sluit

Waar ben je naar op zoek?

Atletiekbaan toegankelijk voor jeugdsporters met een fysieke handicap

De Terberg Foundation heeft een bijdrage gedoneerd aan de Atletiekvereniging Triathlon Amersfoort om de atletiekbaan in sportpark Birkhoven toegankelijk te maken voor jeugdsporters met een fysieke handicap. De atletiekvereniging vindt het belangrijk dat kinderen met en zonder beperking samen sporten bij de lokale sportvereniging. Om dit doel te bereiken wil de club de atletiekebaan aanpassen.

Samen sporten: met of zonder beperking

In 2018 is de vereniging gestart met het aanbieden van RaceRunning-trainingen voor jongeren met een fysieke beperking, die in het dagelijkse leven (soms) een rolstoel of rollator gebruiken voor hun mobiliteit. Het doel is deze jongeren bij een reguliere club te laten sporten en te laten deelnemen aan alle activiteiten die worden georganiseerd zodat jongeren met én zonder beperking samen sporten.

Voor deze trainingen wordt er gebruik gemaakt van een RaceRunner. Een RaceRunner is een driewielig loopframe zonder pedalen en met een borststeun en stuur. Met behulp van de RaceRunner kunnen de jongeren zelfstandig lopen en/of rennen en meedoen aan atletiektrainingen. De leeftijd van de doelgroep varieert tussen 6-18 jaar en momenteel zijn er ca. 10 leden. Het aan sport kunnen doen is voor deze doelgroep erg belangrijk. De meeste van hen hebben een meervoudige beperking waardoor zij niet makkelijk kunnen meedoen met G-sporten. RaceRunning biedt de mogelijkheid om te bewegen, de motoriek te verbeteren en zelfstandiger te bewegen.

Zoals een ouder het mooi verwoordde:

“Ik loop nu naast mijn dochter, in plaats van achter haar rolstoel”.

Atletiekvereniging Triathlon Amersfoort

Atletiekvereniging Triathlon Amersfoort biedt een scala aan atletieksporten voor alle leeftijden in Amersfoort en omgeving (Hoogland, Leusden e.o.). De vereniging heeft 1150 leden afkomstig uit alle geledingen van de samenleving. Het is een breedtesportvereniging, waarbij ook landelijk op hoog niveau wordt gepresteerd, zowel door teams als individuele atleten.

De atletiekvereniging vindt het belangrijk dat kinderen met en zonder beperking samen sporten bij de lokale sportvereniging. Om dit doel te bereiken wil de club de atletiekebaan aanpassen. De huidigen U-construct van de baan is lastig voor de RaceRunning-atleten. Zij kunnen nu 200 meter rennen met de Racerunner en moeten dan omkeren. Met meerdere kinderen op een RaceRunner aan het einde van de baan om te keren is chaotisch. De oplossing is de baan aan te passen, zie de afbeelding hieronder.

Figuur: Illustratie aanpassing atletiekbaan voor jeugdsporters met een beperking

Bijdrage Terberg Foundation

De Terberg Foundation heeft een bijdrage gedoneerd aan de Atletiekvereniging Triathlon Amersfoort om de atletiekbaan in sportpark Birkhoven toegankelijk te maken voor jeugdsporters met een fysieke handicap.

logo AV Triathlon Amersfoort

Dit doen we nog meer

Alles bekijken

Ook samen werken aan een beter leven?
Doe jouw aanvraag!

Project aanmelden
© 2024 – Terberg Foundation
Delen
Via WhatsApp Via Facebook Via Twitter Via LinkedIn URL kopiëren
URL succesvol gekopieerd.
Er is iets fout gegaan, de URL kon niet gekopieerd worden.