Sluit

Waar ben je naar op zoek?

Uitbreiding atletiekaccommodaties voor kinderen met een beperking

In oktober was Terberg Foudnation te gast bij sportvereniging AV Triathlon in Amersfoort. Daar heeft de Terberg Foundation bijgedragen aan het samen sporten voor kinderen met en zonder beperking. Dankzij een donatie kon de club een extra baan aanleggen op de atletiekaccommodatie.

Sportplezier voor iedereen

Met de financiële donatie van de Foundation kan de atletiekaccommodatie worden uitgebreid, waardoor er met een running frame (een soort loopfiets) een hele ronde kan worden afgelegd. Dit betekent meer veiligheid en sportplezier voor de groep, die inmiddels 15 deelnemers in alle leeftijden telt.

Tijdens het bezoek en baanbezichtiging vertelden bestuursleden Paul Wessels en Christl Foekema over dit project, waar wekelijks wordt gesport. Het was een interessante en leerzame kennismaking. Daarnaast is er ook een donatie, bestaande uit kleding en schoenen bij A.V Triathlon ingeleverd. Dit gaat mee naar landen als Zuid-Afrika en Congo, dankzij de inzet van Marjo Hoedemaker van de Elephant Foundation.

Atletiek met een loopfiets in Amersfoort

De atletiekvereniging A.V. Triathlon zet zich in op verschillende gebieden voor jong en oud, met en zonder beperking. Wanneer je sport bij AV Triathlon, krijg je te maken met SBBB. De S van Samen: samen trainen, helpen als vrijwilliger, iedereen telt mee. De B van Bewust: respectvol omgaan met de natuur, zorgen voor een veilige omgeving. De B van Buiten: een buitensport, in weer en wind, in de groene omgeving! De B van Beleven: sporten is fun, met leuke activiteiten.

Elephant Sri Lanka Foundation

De vereniging levert niet alleen goed werk voor de club, maar heeft ook een inzamelactie voor het goede doel: Elephant Foundation Sri Lanka. In het clubhuis staat een ton waarin leden gebruikte sportschoenen en sportkleding verzamelen. De materialen worden door Marjo Hoedemaker (voormalig directeur van Dierenpark Amersfoort) vervolgens opgehaald en verscheept naar Zuid-Afrika. 

Lees meer

logo AV Triathlon Amersfoort

Dit doen we nog meer

Alles bekijken

Ook samen werken aan een beter leven?
Doe jouw aanvraag!

Project aanmelden
© 2024 – Terberg Foundation
Delen
Via WhatsApp Via Facebook Via Twitter Via LinkedIn URL kopiëren
URL succesvol gekopieerd.
Er is iets fout gegaan, de URL kon niet gekopieerd worden.