Sluit

Waar ben je naar op zoek?

Ondersteuning voor slechtzienden in Kirklees

Outlookers is een organisatie van en voor slechtzienden, en biedt ondersteuning en onderwijs om mensen met gezichtsverlies in Kirklees (Engeland) te helpen hun onafhankelijkheid te behouden. Terberg DTS heeft een gebruikte bestelwagen ingericht en aangepast om de organisatie te helpen en ondersteunen. De Terberg Foundation ondersteunt financieel in de overige kosten van de bestelwagen.

Aandacht voor mensen met een visuele beperking in Kirklees

In Kirklees is 78% van de mensen met gezichtsverlies ouder dan 65 jaar. Velen hebben beperkte kennis van de mogelijke oplossingen. Zelfs als ze familie hebben die de technologie gebruikt, heeft de familie vaak geen idee dat een eenvoudige mobiele telefoon of slimme luidspreker kan worden omgezet in gespecialiseerde apparatuur voor mensen met gezichtsverlies door een paar instellingen te wijzigen.

Momenteel wonen er 13.400 mensen met gezichtsverlies in Kirklees. Waar de middelen het toelaten, probeert Outlookers ook mensen te ondersteunen bij het onder de aandacht brengen van problemen in de lokale gemeenschap die hun dagelijks leven beïnvloeden.

Outlookers heeft 30 vaste vrijwilligers en 5 parttime medewerkers in dienst. 75% van de vrijwilligers en 60% van het personeel is geregistreerd met een ernstige visuele beperking. Outlookers heeft inloopspreekuren zodat mensen onmiddellijk hulp kunnen krijgen. Men kan beschikbare apparatuur bekijken en middels een leen-methode gebruiken voordat ze op aanschaf over gaan. Ze werken samen met de Huddersfield-universiteit die een oogheelkundige opleiding heeft, evenals de nationale organisaties voor gezichtsverlies. Als gevolg van COVID-19 heeft de organisatie veel online en telefonische diensten geleverd, waaronder collegegeld, en hebben we in noodgevallen één op één persoonlijk met mensen samengewerkt waar beperkingen toegestaan.

Ondersteuning

Terberg DTS heeft een gebruikte bestelwagen ingericht en aangepast om de organisatie te helpen en ondersteunen. Het voertuig wordt ingezet om bij de mensen thuis langs te gaan. Dure apparatuur en hulpmiddelen wordt uitgeleend om de mensen te helpen en vooral ook zelfredzaam en zelfvertrouwen op te doen met als doel de zelfredzaamheid te vergroten. De Terberg Foundation ondersteunt financieel in de overige kosten van de bestelwagen.

Outlookers wil graag de hele zomer zoveel mogelijk mensen met een visuele beperking in Engeland kunnen opzoeken en ontmoeten. Heel vriendelijk is ons een prachtig voertuig geschonken door Terberg DTS UK en Terberg Foundation. Wat zijn we er blij mee. Zo kunnen we precies doen wat we voor ogen hebben. En meer!

Christine Stephen – CEO, Outlookers
logo Outlookers

Dit doen we nog meer

Alles bekijken

Ook samen werken aan een beter leven?
Doe jouw aanvraag!

Project aanmelden
© 2024 – Terberg Foundation
Delen
Via WhatsApp Via Facebook Via Twitter Via LinkedIn URL kopiëren
URL succesvol gekopieerd.
Er is iets fout gegaan, de URL kon niet gekopieerd worden.