Sluit

Waar ben je naar op zoek?

Opnieuw werken Hotel Restaurant Abrona Oudewater en Terberg Foundation met elkaar samen om medewerkers met een beperking klaar te stomen voor een betaalde baan in de horeca bij een reguliere werkgever. Vorig jaar stak Terberg Foundation met familieleden Terberg de handen uit de mouwen voor het opknappen van de Abrona tuin. Dit jaar adopteert de foundation een hotelkamer. Op 30 maart werd de hotelkamer officieel geopend.

Hotel Restaurant Abrona Oudewater leidt mensen met een verstandelijke beperking op, om in de toekomst te kunnen werken in de reguliere horeca en het gat tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Binnen twee jaar worden deze mensen klaargestoomd om richting een betaalde baan te gaan bij een andere werkgever. De ontwikkeling van haar medewerkers staat hoog in het vaandel. Bedrijfsleider Jacques Westerhoff: “In dit hotel kijken we niet naar de beperkingen, maar naar de mogelijkheden.” Binnen alle afdelingen in het hotel worden de medewerkers opgeleid: bediening, keuken, bakkerij, housekeeping, facilitaire dienst en administratie. Deze begeleiding is zeer intensief. Hulp van buitenaf is nodig om de medewerkers zo optimaal mogelijk te ontwikkelen.

Terberg Foundation biedt mensen in een kansarme situatie een steun in de rug. Zelfstandigheid staat hierbij voorop. Als Vriend van Abrona, stelt Terberg Foundation middelen beschikbaar om de weg naar zelfstandigheid van de Abrona-medewerkers te bevorderen. Hotel en Restaurant Abrona Oudewater is momenteel bezig met het opknappen van verschillende hotelkamers. Terberg Foundation sponsort het opknappen van één van de hotelkamers, die nu de toepasselijke naam draagt van haar stichting.

Voorzitter Marlies Terberg geeft aan waarom Terberg Foundation Abrona een warm hart toedraagt:

“Dit initiatief van Abrona is een schot in de roos, hoe mensen met een beperking door Abrona worden opgeleid en begeleid. Dit is heel belangrijk voor hun eigenwaarde en zelfstandigheid. Je ziet het plezier in het werk en de passie voor het vak. En niet te vergeten: het Hotel Restaurant zelf is een pareltje. Een aanrader voor iedereen die overweegt Oudewater te bezoeken.”

Namens Terberg Foundation waren aanwezig tijdens de opening: voorzitter Marlies Terberg en Freek Terberg, lid van Raad van Advies. Zij werden met een gezellige lunch hartelijk ontvangen door gastvrouw Wilke Sloeserwij, Fondsenwerver bij Stichting Vrienden van Abrona en gastheer Jacques Westerhoff, bedrijfsleider van Hotel Restaurant Abrona.

logo Abrona

Voor jullie de eerste keer! Jullie hebben het allemaal leuk gevonden. Jullie zijn blij, wij zijn blij. Het doel is bereikt. Wij hopen voor de toekomst nog eens een mooie samenwerking te mogen creëren.

Jacques Westerhoff – Bedrijfsvoerder Abrona Oudewater

Dit doen we nog meer

Alles bekijken

Ook samen werken aan een beter leven?
Doe jouw aanvraag!

Project aanmelden
© 2024 – Terberg Foundation
Delen
Via WhatsApp Via Facebook Via Twitter Via LinkedIn URL kopiëren
URL succesvol gekopieerd.
Er is iets fout gegaan, de URL kon niet gekopieerd worden.