Sluit

Waar ben je naar op zoek?

Hulp voor daklozen in Calderdale

Wat begon als nachtopvang voor daklozen in Calderdale Engeland, is inmiddels veel meer dan dat. Happy Days moedigt haar mensen aan om aan activiteiten deel te nemen en vrijwilligerswerk te doen. Terberg Foundation ondersteunt – in samenwerking met Terberg DTS UK – de trainingsprogramma’s en doneert een tweedehands servicewagen. Ook worden er banen gecreëerd.

Hoe het begon

9 jaar geleden zag David Fawcett een toename van inwoners in zijn omgeving worstelen. Meer en meer mensen hadden met name hulp nodig bij de basisvoorzieningen zoals voedsel en huisvesting. Samen met zijn vrouw Katie zocht Dave aanvankelijk hulp bij Christians Together Calderdale en richtte al snel ‘ The Ebenezer Food Bank’ op. Vandaag deelt de voedselbank wekelijks zo’n 400 voedselpakketten uit. Het werk van de voedselbank deed Dave en Katie inzien dat er meer gedaan moest worden om de mensen te ondersteunen die sliepen op straat omdat de voorzieningen beperkt waren.

Nachtopvang

Dave en Katy richtte een nachtopvang op met een kleine hoeveelheid geld. De nachtopvang begon klein en bood 12 bedden met behulp van vrijwilligers gedurende 3 (winter)maanden. De nachtopvang groeide uit tot wat vandaag Happy Days heet. Dave legde zijn functie als algemeen directeur van een lokaal filmproductiebedrijf neer, en ging fulltime aan het werk bij Happy Days. Met de aankoop van een huis, samen met een zakenpartner, zorgde hij ervoor dat 5 daklozen uit de Calderdale-gemeenschap voorgoed de straten achter zich konden laten.

Het eerste huis werd snel gevolgd door een tweede huis met nog eens 5 bedden voor 5 inwoners uit de lokale gemeenschap in Calderdale. Mannen hebben statistisch gezien meer kans om dakloos te worden en als zodanig werd deze groep natuurlijk de prioriteit. Het is meestal onwerkbaar om gemengde huizen te hebben vanwege de complexe behoeften van zowel mannen als vrouwen. Dave is nu een van de vele individuen die streven naar een gemeenschap voor verandering en transformatie van de bewoners. Ze helpen om de bewoners een vooruitzicht te geven op een beter leven.

Stichting Happy Days

Happy Days heeft als doel om de bewoners 2 jaar te ondersteunen in zelfstandig wonen met extra ondersteuning. Vaak blijven ze hun ex-bewoners langer dan 6 maanden nadat zij zelfstandig wonen nog ondersteunen. In werkelijkheid maken ze altijd deel uit van de bredere Happy Days-gemeenschap en hoewel ze de steun van Happy Days wellicht niet langer nodig hebben, kiezen de oud bewoners er vaak voor om tijd te besteden om iets terug te geven. Happy Days moedigt bewoners aan om zinvolle activiteiten en vrijwilligerswerk te doen om waardevolle levensvaardigheden te ontwikkelen en vertrouwen op te bouwen.

Ondersteuning Terberg Foundation en Terberg DTS UK

Happy Days heeft de Terberg Foundation gevraagd om hen te ondersteunen in twee trainingsprogramma’s:

  1. Gezondheid & Veiligheid
  2. Eerste hulp training, gedragsveranderingen en gedragsverbeteringen, persoonlijkheidsveranderingen

Daarnaast doneert Terberg DTS UK van een ex-servicewagen om de bewoners van en naar de trainingsprogramma’s te vervoeren en worden er banen gecreëerd ten behoeve van het onderhoud van DTS panden.

logo Happy Days

Dit doen we nog meer

Alles bekijken

Ook samen werken aan een beter leven?
Doe jouw aanvraag!

Project aanmelden
© 2024 – Terberg Foundation
Delen
Via WhatsApp Via Facebook Via Twitter Via LinkedIn URL kopiëren
URL succesvol gekopieerd.
Er is iets fout gegaan, de URL kon niet gekopieerd worden.