Sluit

Waar ben je naar op zoek?

Een opleiding in de praktijk

De Stichting Stadskraan en de Ambachtsschool Vreeswijk hebben inmiddels ruim 20 jaar ervaring met leer- en werkprojecten. Een groot aantal leerlingen, van allerlei achtergronden en leeftijden, is door hun werkwijze, opgeleid en heeft mooie projecten gerealiseerd.

Herbouwen in hartje Utrecht

Ooit stond aan de Oudegracht in Utrecht een houten kraan waarmee goederen (hout, metalen en jenever)uit schepen werd gehesen, gewogen, belasting over betaald en daarna werd afgeleverd aan de gebruiker. Het hijsen door de kraan ging door middel van een radarwerk waar craenkinderen (kleine volwassenen) in liepen en zo de hijskabel op een spoel konden op- en afrollen.

Deze kraan wordt authentiek herbouwd in de museumwerf Vreeswijk te Nieuwegein. Het project ‘experiment Ambachtsschool Vreeswijk’ pakt dit project op waar alle activiteiten, middelen en mensen die nodig zijn voor het opleiden van leerlingen zijn ondergebracht. De leerlingen die meebouwen aan dit bijzondere project doen een fantastische ervaring op die ze mee kunnen nemen in hun portfolio die ze later in hun carrière goed kunnen gebruiken. Om het project in zijn geheel af te ronden komen er nog financiële middelen tekort. De Terberg Foundation doet een bijdrage om het project succesvol af te laten ronden.

Opleiding ambachtelijke houtbouw

Door het aanleren van vakvaardigheden en werknemersvaardigheden ontstaat voor de leerlingen nieuw toekomstperspectief. De leerlingen krijgen hun opleiding in de praktijk, door middel van de bouw van de kraan, veelal ondersteund door aanvullende theoretische scholing bij ROCMN. Het doel is het opleiden van onze leerlingen in de ambachtelijke houtbouw en hen te helpen bij het vinden en behouden van werk.

Logo Stadskraan Utrecht

Dit doen we nog meer

Alles bekijken

Ook samen werken aan een beter leven?
Doe jouw aanvraag!

Project aanmelden
© 2024 – Terberg Foundation
Delen
Via WhatsApp Via Facebook Via Twitter Via LinkedIn URL kopiëren
URL succesvol gekopieerd.
Er is iets fout gegaan, de URL kon niet gekopieerd worden.