Sluit

Waar ben je naar op zoek?

Een broodje, snack of drankje bij de foodtruck van de Baanbreker

De Braanbreker heeft een fantastische manier gevonden om hun horeca-leerlingen te onderwijzen. Er is een foodtruck om de leerlingen in de praktijk op te leiden, en waar uiteraard ook heerlijke hapjes en drankjes worden gemaakt.

De Baanbreker

De Baanbreker School bereiden hun leerlingen voor op een toekomst in de maatschappij. Dit doen zij door stages in het bedrijfsleven en praktijkleren. Door levensechte situaties na te bootsen kunnen leerlingen allerlei beroepsvaardigheden leren. Daarnaast leren zij door middel van praktijklessen ook de benodigde basisvaardigheden.

De foodtruck

Om het praktijkleren te bevorderen heeft de De Baanbreker voor hun horeca leerlingen een ‘schaftkeet’ omgebouwd naar een Foodtruck. De Foodtruck is door de bouw-afdeling van De Baanbreker gebouwd. De foodtruck wordt gebruikt in de horeca-les waarbij leerlingen leren om vanuit de truck broodjes, snacks en drankjes klaar te maken en te verkopen aan leerlingen in de pauze, aan ouderen bij het naastgelegen verzorgingshuis, bezoekers van de plaatselijke markt en aan bedrijven die bijvoorbeeld iets te vieren hebben. In het laatste geval kan de truck zelfs ingehuurd worden voor een speciale gebeurtenis.

Vergroten zelfstandigheid en zelfvertrouwen

Het doel van de foodtruck is om de horeca-leerlingen op een praktisch manier te laten leren, waarbij de leerlingen op een levensechte manier nog meer beroepsbekwaam worden. Het  vergroot de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van de leerlingen waarbij zij hun positie op de arbeidsmarkt sterker wordt. De leerlingen van jaar 5 krijgen daarbij ook als opdracht mee om leerlingen uit de lagere jaren op de leiden. Door dit te doen zijn zij op ten duur in staat om zelf de foodtruck te draaien en leerlingen op te leiden. De leerkracht neemt een coachende rol aan.

Wil je nog meer lezen over dit project? De Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken schreef een mooi artikel in hun magazine.

Lees artikel

 

logo De Baanbreker

Dit doen we nog meer

Alles bekijken

Ook samen werken aan een beter leven?
Doe jouw aanvraag!

Project aanmelden
© 2024 – Terberg Foundation
Delen
Via WhatsApp Via Facebook Via Twitter Via LinkedIn URL kopiëren
URL succesvol gekopieerd.
Er is iets fout gegaan, de URL kon niet gekopieerd worden.