Sluit

Waar ben je naar op zoek?

Isselwaerde duofiets

Isselwaerde, een groot woon- en zorgcentrum in het historische hart van IJsselstein, biedt onderdak aan mensen met een psychogeriatrische aandoening. Met ruimte voor 96 bewoners verdeeld over 12 kleinschalige woonvormen, zet Isselwaerde zich in voor het bevorderen van de kwaliteit van leven van haar bewoners. Dit zorgcentrum maakt deel uit van Stichting Axioncontinu, een organisatie die op diverse manieren streeft naar het verbeteren van het welzijn van haar bewoners.

De huidige aanvraag richt zich specifiek op de aanschaf van een tweedehands duofiets. Bewoners met een psychogeriatrische aandoening zijn vaak niet in staat om zelfstandig te fietsen. Een duofiets, waarbij een bewoner samen met een begeleider kan fietsen, biedt hen de mogelijkheid om te genieten van een zorgeloze fietstocht in de buitenlucht. Dit bevordert niet alleen hun fysieke gezondheid door voldoende beweging, maar draagt ook bij aan hun geestelijk welzijn.

Een familielid van een van de bewoners heeft besloten zijn duofiets in te ruilen bij Ekris voor een nieuw exemplaar. Ekris heeft aangegeven de fiets na een grondige opknapbeurt in perfecte staat te kunnen brengen, zodat deze nog jaren gebruikt kan worden door de bewoners van Isselwaerde. Met de toevoeging van deze tweede duofiets zullen de bewoners nog meer kunnen profiteren van deze waardevolle activiteit.

Impact

De levering van de tweedehands duofiets staat gepland voor maart 2024. Met deze toevoeging zullen de bewoners van Isselwaerde toegang hebben tot twee duofietsen, wat hun mogelijkheden om regelmatig te fietsen aanzienlijk vergroot. Dit draagt bij aan een actiever en socialer leven voor de bewoners, waardoor hun algemene kwaliteit van leven verbetert.

Dankzij de steun van de Terberg Foundation, de inzet van Ekris, en de betrokkenheid van de lokale gemeenschap, wordt een waardevol initiatief gerealiseerd dat direct bijdraagt aan het welzijn van de bewoners van Isselwaerde. Deze samenwerking laat zien hoe lokale inspanningen en ondersteuning een blijvende positieve impact kunnen hebben op het leven van mensen met een psychogeriatrische aandoening.

Dit doen we nog meer

Alles bekijken

Ook samen werken aan een beter leven?
Doe jouw aanvraag!

Project aanmelden
© 2024 – Terberg Foundation
Delen
Via WhatsApp Via Facebook Via Twitter Via LinkedIn URL kopiëren
URL succesvol gekopieerd.
Er is iets fout gegaan, de URL kon niet gekopieerd worden.