Sluit

Waar ben je naar op zoek?

Een sociale date voor nieuwkomers

De Terberg Foundation heeft door middel van een donatie bijgedragen aan het project Buddy to Buddy en maakte de organisatie van een matching diner en online evenementen mogelijk.

Sociaal isolement doorbreken

De Terberg Foundation heeft het Buddy to Buddy project in Utrecht gesteund. Buddy to Buddy Utrecht heeft een tweeledige doelstelling: het sociaal isolement van vluchtelingen en statushouders doorbreken en de betrokkenheid van Utrechtse inwoners bij de integratie van vluchtelingen en statushouders vergroten. Hierbij richten zij zich op twee doelgroepen: zowel de vluchtelingen en statushouders in Utrecht als alle Utrechtse inwoners.

Het mes snijdt aan twee kanten

Buddy to Buddy Utrecht biedt vluchtelingen handvatten om uit hun isolement te komen. Dit doen ze door betrokken inwoners aan vluchtelingen te koppelen op basis van gemeenschappelijke interesses. Het contact dat vluchtelingen hebben beperkt zich in eerste instantie vaak tot professionele en vrijwillige hulpverleningsinstanties. Buddy to Buddy Utrecht breidt dit uit met de mogelijkheid tot sociale contacten, die gebaseerd zijn op gedeelde interesses en uitgroeien tot vriendschap.

Daarnaast biedt de organisatie inwoners van Utrecht de mogelijkheid om betrokken te zijn bij de integratie van hun nieuwe stadsgenoten. Als organisatie verlagen zij de drempel om dit contact te leggen. Dit vergroot de betrokkenheid van de inwoners bij de integratie van hun nieuwe stadsgenoten en daarbij hun maatschappelijke betrokkenheid bij de stad. Ook draagt dit bij aan de positieve beeldvorming van nieuwkomers.

Nederlandse buddy:

“Ik vind het heel leuk om van mijn buddy te leren. Zo leer ik van mijn buddy op een andere manier naar onze Nederlandse cultuur te kijken. Je hebt er echt een nieuwe vriend bij.”

Steun

Bij het matchingsdiner worden de buddy’s voor het eerst aan elkaar voorgesteld en gaan ze ontdekken of het een geslaagde match is. De vrijwilliger en deelnemer (gequote) hebben elkaar via het matchingdiner leren kennen. Al vrij snel merkten ze dat er een goede klik was. Zo laat onderstaande vrijwilliger weten dat zij haar buddy meenam naar de bibliotheek. Ze ondernemen activiteiten waar ze beiden behoefte aan hebben. Ook eten ze met regelmaat bij elkaar en zijn ze goede vrienden geworden.

Nieuwkomer buddy:

Ik wilde graag de Nederlandse talen leren, omdat dit een grote uitdaging voor mij was. Heel fijn om van iemand de Nederlandse taal te leren. Iemand die je vertelt wat goed of fout is om te zeggen. We hebben een hele goede band samen.”

logo Buddy to Buddy

Dit doen we nog meer

Alles bekijken

Ook samen werken aan een beter leven?
Doe jouw aanvraag!

Project aanmelden
© 2024 – Terberg Foundation
Delen
Via WhatsApp Via Facebook Via Twitter Via LinkedIn URL kopiëren
URL succesvol gekopieerd.
Er is iets fout gegaan, de URL kon niet gekopieerd worden.