Sluit

Waar ben je naar op zoek?

Beter lopen met de Lokomat

In ons land zijn tal van volwassenen en kinderen die ten gevolge van een gedeeltelijke dwarslaesie, beroerte, Multiple Sclerose, Parkinson of andere neurologische aandoeningen, problemen hebben met lopen. De impact hiervan op hun dagelijks leven is enorm. Een looprobot kan hen letterlijk helpen zo goed als mogelijk is op eigen benen te staan; de Lokomat. De Terberg Foundation doneert een bedrag aan Stichting Beter Lopen voor de aanschaf van de eerste Lokomat in Nijkerk. Zodat kinderen en de jeugd zo goed mogelijk weer op eigen benen kunnen staan!

De Lokomat

De Lokomat is een combinatie van gewichtsloosheidsimulator, loopband én een computergestuurd exoskelet (extern skelet). Het exoskelet beweegt de benen van de patiënt op een manier die het looppatroon nabootst, gesynchroniseerd met de snelheid van de loopband. Met de gewichtsloosheidsimulator kan het gewicht van de patiënt, volledig of gedeeltelijk, worden opgeheven, zodat de belasting tijdens het trainen/lopen wordt verminderd. De mate van gewichtsloosheid wordt afgebouwd naarmate de patiënt meer in staat is onder gewichtstoename optimaal te blijven bewegen.

Beperkt beschikbaar

De Lokomat is helaas maar op een beperkt aantal plaatsen in Nederland beschikbaar. Daarnaast is de Lokomat in Nederland nog niet breed beschikbaar voor kinderen. Stichting Beter lopen wil zich hier niet zomaar bij neerleggen. De eerste stap willen ze gaan zetten met het realiseren van een pilot bij Fortius Fysiotherapie in Nijkerk.

Zo zouden ze graag een Lokomat aanschaffen die ook toegankelijk is voor kinderen en de jeugd. De Zwitserse fabrikant van Lokomat, Hocoma zal dit project begeleiden. De Terberg Foundation doneert een bedrag aan Stichting Beter Lopen voor de aanschaf van de eerste Lokomat in Nijkerk. Zodat kinderen en de jeugd zo goed mogelijk weer op eigen benen kunnen staan!

Logo Beter Lopen

Dit doen we nog meer

Alles bekijken

Ook samen werken aan een beter leven?
Doe jouw aanvraag!

Project aanmelden
© 2024 – Terberg Foundation
Delen
Via WhatsApp Via Facebook Via Twitter Via LinkedIn URL kopiëren
URL succesvol gekopieerd.
Er is iets fout gegaan, de URL kon niet gekopieerd worden.