Sluit

Waar ben je naar op zoek?

Leren over later

Oprichtster Heleen Terwijn kwam erachter dat 10-jarige kinderen worden opgeleid voor later terwijl niemand hen liet zien wat later eigenlijk is. Zo ontstond het idee om deze kinderen in contact te brengen met inspirerende professionals en interessante vakgebieden die hen een toekomstperspectief kunnen bieden. IMC Weekendschool richt zich op kinderen tussen de 10 en 14 jaar oud uit de armste wijken van Nederland.

Scholing over onze samenleving

De kinderen komen in contact met verschillende beroepen zoals een dierenarts of advocaat. Een idee dat werd uitgebreid naar tien Weekendscholen in de armste wijken van Nederland. IMC Weekendschool vindt het essentieel voor de motivatie van de jongeren dat ze de samenleving leren kennen, zichzelf leren kennen (hun interesses, hun kwaliteiten) en dat ze het zelfvertrouwen en lef ontwikkelen om hun interesses te volgen. Zo biedt IMC Weekendschool hun leerlingen inspiratie voor het leven.

De weekendschool kiest voor de buurten die op grond van onderzoek het slechtst af zijn wat betreft sociaal economische en culturele integratie. Zo wordt er gekeken naar de opleidingsniveau van de ouders en de economische omstandigheden. Deze leerlingen krijgen van huis uit geen groot netwerk mee.

IMC Weekendschool Utrecht zit in Overvecht en helpt onder andere buurten zoals Vechtzoom en Klopvaart. Naast het curriculum biedt IMC Weekendschool Utrecht masterclasses, huiswerkbegeleiding en sollicitatietrainingen aan voor de jongeren tussen de 14-16 jaar.

De Terberg Foundation ondersteunt de IMC Weekendschool in Utrecht met een donatie voor onderwijs en materiaalkosten.

Het einde van het schooljaar is in zicht. Dankzij uw steun en betrokkenheid kunnen we met trots terugkijken op vele bijzondere gastlessen en ontmoetingen in Utrecht. Samen maken we toekomst!

Marion Idema-Weijman – Operationeel Directeur, IMC Weekendschool

logo IMC Weekendschool

Dit doen we nog meer

Alles bekijken

Ook samen werken aan een beter leven?
Doe jouw aanvraag!

Project aanmelden
© 2024 – Terberg Foundation
Delen
Via WhatsApp Via Facebook Via Twitter Via LinkedIn URL kopiëren
URL succesvol gekopieerd.
Er is iets fout gegaan, de URL kon niet gekopieerd worden.