Sluit

Waar ben je naar op zoek?

Boosten van ontwikkeling en zelfvertrouwen

Surf Project helpt kinderen met Down, autisme en ADHD een positieve impuls in hun ontwikkeling te geven en in het bijzonder hun zelfvertrouwen op te bouwen. Dit doen zij door de kinderen kennis te laten maken met golfsurfen in Zandvoort, Ouddorp, Camperduin en Ter Heijde.

Het Surf Project

Bij Surf Project staan veiligheid en plezier voorop. De kinderen van 8-18 jaar worden ingedeeld in kleine, overzichtelijke teams en krijgen les van gecertificeerde instructeurs. Bovendien worden ze in en om het water een-op-een begeleid door gedreven en enthousiaste vrijwilligers. De surflessen hebben een enorme positieve invloed op de levenskwaliteit van de kinderen en alle betrokkenen. Ouders rijden graag vanuit hele land naar de locaties om hun kinderen te zien stralen in zee.

Hoe werkt het?

De kinderen kunnen kiezen tussen drie of zes lessen per seizoen(mei tot september) en leggen het commitment af dat hij of zij drie keer aanwezig is. Belangrijk hierbij is dat de kinderen elke les dezelfde gezichten zien. Dat de lessen een groot effect hebben op hun zelfvertrouwen ziet Surf Project, maar dit meten ze ook door middel van onderzoek en dit onderzoek is onlangs gepubliceerd:

Resultaten Surf Project onderzoek

In 2019 werden er 110 kinderen begeleid met surflessen door middel van 185 vrijwilligers. Wegens succes wilt Surf Project nu ook kinderen boven de 18 jaar gaan begeleiden met surflessen. Om dit traject goed te faciliteren dienen er extra kosten gemaakt voor het inhuren van materiaal. Daarnaast ontvangen de kinderen een medaille en een diploma na de drie of zes lessen. De Terberg Foundation ondersteunt dit traject met een bedrag van €6015.

Ouders zien hun kinderen weer stralen:

“Surfen deed de spanning, die bij hem altijd aanwezig, is compleet verdwijnen!”

Geweldig! Geen ander woord voor te vinden. Dankzij het Surf Project is mijn zoon enorm gegroeid qua zelfvertrouwen. Ook het om leren gaan met tegenslag of dat iets niet lukt ging boven verwachting. Verder goed georganiseerd met een duidelijke structuur en rust. Veel ‘ruimte’ voor de kids om zichzelf te zijn en succes te behalen.

Ouder – Surf Project
logo Surf Project

Dit doen we nog meer

Alles bekijken

Ook samen werken aan een beter leven?
Doe jouw aanvraag!

Project aanmelden
© 2024 – Terberg Foundation
Delen
Via WhatsApp Via Facebook Via Twitter Via LinkedIn URL kopiëren
URL succesvol gekopieerd.
Er is iets fout gegaan, de URL kon niet gekopieerd worden.