Sluit

Waar ben je naar op zoek?

Bij de Zonnebloem draait het om mensen

De Zonnebloem helpt het leven van mensen met een lichamelijke beperking te verrijken door hen actief te betrekken bij sociale, recreatieve activiteiten. Eind vorig jaar werden plannen gesmeed voor een nieuwe activiteit: een dierentuinbezoek voor een groep van vijftig mensen, inclusief rolstoel. Het is voornamelijk de samenwerking met partners die deze bedrijvigheid mogelijk maakt. Het uitje is er uiteindelijk van gekomen. Op 23 april jl. was het zover: een bezoek aan Dierenpark Amersfoort. Terberg Foundation was erbij.

Denken in oplossingen

De Zonnebloem streeft naar een samenleving waarin mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen, waarbij zij niet gehinderd mogen worden door meer praktische zorgen dan ieder ander. De lokale Zonnebloem-afdeling Lopik / Cabauw gaat nog een stapje verder: zij zetten zich daarnaast ook in voor (eenzame) ouderen. Deze doelgroep reisde in een volle bus af richting Amersfoort, met behulp van Terberg Foundation.

We proberen de mensen uit een isolement te krijgen en te houden. Het dagje uit bij Dierenpark Amersfoort met onze vijftig ouderen is geweldig: men spreekt elkaar en het is gezellig. Echt een dag die er voor de gasten toe doet en hen energie geeft!

Toos Gruters – De Zonnebloem

Familie vol vrijwilligers

Buiten de financiële ondersteuning voor de bus en entree tickets, waren er ook vrijwilligers nodig om de mensen te begeleiden. Dit kunnen we hier letterlijk nemen, want de meeste mensen hebben een lichamelijke beperking die met name betrekking heeft op mobiliteit, veroorzaakt door bijvoorbeeld rug- en ledemaat klachten, reuma en de ziekte van Parkinson.

Vanuit de familie Terberg waren die dag zes familieleden aanwezig, specifiek als vrijwilliger, waaronder Bengt van Breukelen:

”De stemming zat er vanaf aankomst in Amersfoort al goed in. Het zonnige weer nodigde extra uit om met zijn allen zo snel mogelijk de dierentuin in te gaan. De waardering en blijdschap die we hiermee teweegbrengen was duidelijk zichtbaar bij de mensen.”

Toos Gruters van De Zonnebloem in Lopik is de grondlegger voor de samenwerking met de Terberg Foundation. In 2018 benaderde zij de jonge stichting uit IJsselstein met een hartstochtelijk betoog over het belang van de activiteiten die De Zonnebloem organiseert:

“We proberen de mensen uit een isolement te krijgen en te houden. Zo’n dag is geweldig: men spreekt elkaar en het is gezellig. Echt een dag die er voor de gasten toe doet en hen energie geeft!”

logo De Zonnebloem

Dit doen we nog meer

Alles bekijken

Ook samen werken aan een beter leven?
Doe jouw aanvraag!

Project aanmelden
© 2024 – Terberg Foundation
Delen
Via WhatsApp Via Facebook Via Twitter Via LinkedIn URL kopiëren
URL succesvol gekopieerd.
Er is iets fout gegaan, de URL kon niet gekopieerd worden.