Sluit

Waar ben je naar op zoek?

Terberg Foundation doet bijdrage aan het Play Unified project van Special Olympics Nederland

Special Olympics Nederland is dé sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Naast de vele gezondheidsvoordelen geeft Special Olympics de sporters een kans om te stralen op een podium. Een podium die hen meer zelfrespect en zelfvertrouwen geeft. Zij worden mondiger, zelfstandiger en leren opkomen voor hun eigen belangen. Daarmee verbetert de kwaliteit van hun leven en neemt hun geluksgraad toe.

Met het project ‘Play Unified op school’ brengt Special Olympics basisschoolleerlingen in contact met sporters met een verstandelijke beperking en creëert een eerste ontmoeting tussen deze doelgroepen. Door samen te sporten, van elkaar te leren en plezier te maken draagt Play Unified bij aan een ‘Unified Generation’; een generatie die inclusief denkt én doet. Vanaf de start van het project in 2021 tot nu, zijn er met Play Unified op school ruim 1300 ontmoetingen geweest.

Iedere twee jaar worden de Nationale Spelen roulerend door Nederland georganiseerd. Met meer dan 2.000 sporters zijn de Nationale Spelen het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking met als doel: een stimulerende werking om meer mensen met een verstandelijke beperking aan het sporten te krijgen én te houden. Van 14 tot en met 16 juni 2024 organiseren de gemeenten Breda en Tilburg de Special Olympics Nationale Spelen 2024.

Voor de Nationale Spelen 2024 wilt Special Olympics Nederland Play Unified op school gaan uitrollen op basisscholen in Breda en Tilburg. Als voorbereiding op het bezoek van de sporter krijgt de school een lespakket aangeboden van Special Olympics. Met dit lespakket gaan de leerlingen aan de slag met het maken van fakkels en pom-poms (om door middel van een erehaag de sporter een warm ontvangst te geven) en doen zij onderzoek naar een verstandelijke beperking.  De Terberg Foundation ondersteunt het Play Unified op school project door een financiële bijdrage te leveren aan deze lespakketten. Mede hierdoor dragen wij bij aan het zelfvertrouwen van de sporters en de eerste stappen naar sociale inclusiviteit.

Dit doen we nog meer

Alles bekijken

Ook samen werken aan een beter leven?
Doe jouw aanvraag!

Project aanmelden
© 2024 – Terberg Foundation
Delen
Via WhatsApp Via Facebook Via Twitter Via LinkedIn URL kopiëren
URL succesvol gekopieerd.
Er is iets fout gegaan, de URL kon niet gekopieerd worden.