Sluit

Waar ben je naar op zoek?

Stichting Roemeense Kinderhulp

Omschrijving organisatie

De Stichting Roemeense Kinderhulp, gevestigd in IJsselstein, Nederland, heeft zich sinds de val van Ceaușescu in 1990 ingezet voor het welzijn van de Roemeense bevolking. Met een speciale focus op kinderen, ondersteunt de stichting de gemeenschap door middel van diverse projecten en activiteiten.

De stichting voert jaarlijks de volgende vaste activiteiten uit om haar doelstellingen te bereiken:

Projectgegevens

Omschrijving project

Het eerste concrete bouwplan met vergunning betreft de oprichting van een kringloopwinkel. In Nederland is er een overvloed aan spullen en materialen die vaak worden weggegooid, terwijl deze in Roemenië nog goed gebruikt kunnen worden. Een kringloopwinkel biedt niet alleen een duurzame oplossing voor deze goederen, maar creëert ook een waardevolle inkomstenbron voor het Familiekindertehuis Tinkerbell.

Samen met een Roemeens architectenbureau zijn verschillende varianten voor de kringloopwinkel uitgewerkt. Deze winkel vormt de basis voor verdere ontwikkelingen.

Motivatie

Het bestuur van de Stichting Roemeense Kinderhulp heeft enkele jaren geleden de strategische keuze gemaakt om te streven naar een zelfstandig en financieel onafhankelijk Pro Sovata. Het doel is om Pro Sovata van meerdere inkomstenbronnen te voorzien, zodat het op lange termijn onafhankelijk kan functioneren zonder Nederlandse steun. Dit project zal ook werkgelegenheid bieden aan de kinderen van Tinkerbell zodra zij hun opleiding hebben afgerond.

Voor de realisatie van deze visie zoekt de stichting sponsors die deze projecten willen ondersteunen. De Terberg Foundation heeft al een belangrijke bijdrage geleverd, wat de weg vrijmaakt voor verdere ondersteuning en ontwikkeling van deze waardevolle initiatieven.

Conclusie

Met de steun van sponsors en de strategische inzet van de Stichting Roemeense Kinderhulp kan Pro Sovata een zelfstandig en financieel onafhankelijk centrum worden. Dit zal niet alleen de levensomstandigheden van de kinderen in Sovata verbeteren, maar ook bijdragen aan de bredere gemeenschap door middel van werkgelegenheid en duurzame ontwikkelingsprojecten. De kringloopwinkel is een belangrijke eerste stap in deze richting, en de bijdrage van de Terberg Foundation onderstreept het belang van samenwerking en lokale ondersteuning voor het succes van dit initiatief.

Dit doen we nog meer

Alles bekijken

Ook samen werken aan een beter leven?
Doe jouw aanvraag!

Project aanmelden
© 2024 – Terberg Foundation
Delen
Via WhatsApp Via Facebook Via Twitter Via LinkedIn URL kopiëren
URL succesvol gekopieerd.
Er is iets fout gegaan, de URL kon niet gekopieerd worden.