Sluit

Waar ben je naar op zoek?

Overhandiging donatie Stichting Warmtebron

Dagopvang voor ouderen

In 2015 werd in Benschop stichting dagopvang De Warmtebron opgericht. Een voorziening, gerund door vrijwilligers, waar veel kwetsbare inwoners graag gebruik van maken. Elke donderdag verzorgt De Warmtebron voor de bezoekers een dag vol activiteiten én een gezamenlijke warme maaltijd. Maar daar is geld voor nodig.

BENSCHOP – De gemeente geeft subsidie, maar giften zijn welkom en hard nodig. De blijdschap was dan ook groot toen een afvaardiging van de oer-Benschopse familie Terberg namens de Terberg Foundation vorige week een waardecheque overhandigde. “Daarmee kunnen we vanaf 2019 de dagbijdrage van 7,50 euro van onze bezoekers een paar jaar verlagen”, aldus voorzitter Wim Velis bij ontvangst van de cheque:

“Een sociaal gebaar van een sociaal bedrijf. Vooral voor ouderen met een klein inkomen is zelfs 7,50 euro al veel. Daarmee kunnen we vanaf 2019 de dagbijdrage van 7,50 euro van onze bezoekers een paar jaar verlagen”

Vaak is het juist die groep die in een isolement terecht komt. “En die mensen wilden we helpen”, aldus Ans van den IJssel, die samen met Annemiek van Vliet het plan voor de stichting bedacht. “Ik werkte in zorgcentrum Ewoud op de dagopvang en zag wat dat met mensen deed. Ik wilde graag een opvang voor zulke inwoners in Benschop.”

Ze startte haar zoektocht naar vrijwilligers, geld en een locatie. “Dat werd de kantine van de Bosrand. We zijn gestart met vier deelnemers, maar dat zijn er inmiddels al 16 en we hebben een poule van 20 vrijwilligers, inclusief chauffeurs om mensen op te halen.” De indeling van de dag: “We beginnen met koffie met iets lekkers, er is vers fruit, we zorgen voor voldoende drinken en bewegen, gebruiken samen een vers gekookte warme maaltijd en we verzorgen een uitje, een leuk of interessant bezoek, muziek en diverse kleinere activiteiten. Onze bezoekers kijken er enorm naar uit en je ziet de mensen opleven.”

Bijzonder was dat de cheque door tante Nel, Marlies Terberg en neef Jan Terberg werd uitgereikt in de Smederij in Benschop, de bakermat van het concern dat volgend jaar 150 jaar bestaat, wereldwijd actief is en 2.500 personeelsleden in dienst heeft over de wereld. “En we zijn nog steeds honderd procent een familiebedrijf”, aldus een trotse Jan Terberg, die in vogelvlucht de familiegeschiedenis doornam. Vanaf het begin had de smid Terberg en zijn opvolgers – die de zaken steeds verder uitbreidden – oog voor de wens van hun klanten, maar ook een groot sociaal gevoel voor de mensen in het dorp en hun werknemers. “Niet voor niets werken sommige mensen zo lang bij jullie”, zegt een van de toehoorders. De Terberg Foundation wil bijdragen aan de maatschappij en mensen in een kansarme situatie zelfstandigheid bieden, zodat hun welzijn toeneemt en de kwaliteit van de lokale samenleving – de Lopikerwaard – verbetert.

logo Dagopvang De Warmtebron
Terberg Foundation afbeelding ouderen bloesempad

Een sociaal gebaar van een sociale organisatie. Daarmee kunnen we de dagbijdrage van onze bezoekers een paar jaar verlagen. Vooral voor ouderen met een klein inkomen is dat zeer welkom. Bedankt!

Wim Velis – Voorzitter, De Warmtebron

Dit doen we nog meer

Alles bekijken

Ook samen werken aan een beter leven?
Doe jouw aanvraag!

Project aanmelden
© 2024 – Terberg Foundation
Delen
Via WhatsApp Via Facebook Via Twitter Via LinkedIn URL kopiëren
URL succesvol gekopieerd.
Er is iets fout gegaan, de URL kon niet gekopieerd worden.