Sluit

Waar ben je naar op zoek?

De handen ineen

Een paar maanden geleden sloegen DARA Europe en Terberg Foundation de handen ineen om tweedehands schoolmeubilair, IT-apparatuur en ander educatief materiaal naar Andong in Cambodja te verschepen waar nieuwe lokalen worden gebouwd.

Samenwerking

Zij werkten hiervoor onder andere samen met Terberg Benschop, de IJsselsteinse SBO school de Wenteltrap en de St. Theresia school uit Barger Compascuum. Het educatief materiaal heeft Cambodja inmiddels bereikt.

Met dit materiaal kunnen lokale onderwijzers en sociaal medewerkers betere educatie verzorgen aan de Cambodjaanse kinderen om zo toe te werken naar een betere toekomst. Het materiaal en meubilair wordt deze zomer dankbaar in gebruik genomen.

Waarom Andong?

Andong is een achterstandswijk in Cambodja. Met persoonlijke en duurzame ondersteuning doet stichting DARA Europe er alles aan om kinderen en families uit deze wijk een beter bestaan te geven. Door middel van onderwijsprogramma’s van DARA Europe en Cambodjaanse partner SCCO (stichting Stellar Child Care Organization) krijgen kinderen uit Andong de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot volwassenen met zicht op een goede baan en er zijn gerichte activiteiten om de families te betrekken bij deze ontwikkeling.

logo Dara Europe

Tijdens de vrijwilligersactie probeer je een voorstelling te maken hoe de mensen in Cambodja reageren als ze de enorme container uitgeladen zien worden. Vol met materiaal waar zij nog jaren plezier van gaan hebben. Dat is een fijne gedachte en geeft een goed gevoel dat je daar aan hebt kunnen bijdragen.

Bernadette Portier – Terberg Foundation

Dit doen we nog meer

Alles bekijken

Ook samen werken aan een beter leven?
Doe jouw aanvraag!

Project aanmelden
© 2024 – Terberg Foundation
Delen
Via WhatsApp Via Facebook Via Twitter Via LinkedIn URL kopiëren
URL succesvol gekopieerd.
Er is iets fout gegaan, de URL kon niet gekopieerd worden.