Sluit

Waar ben je naar op zoek?

Op eigen benen

Het project Pamoja Nguvu helpt de kwetsbare groep vrouwen via leningen aan een zelfstandig bestaan. De vrouwen kunnen hiermee voor hun kinderen zorgen, en hen naar school laten gaan. Een directe investering in de toekomst van hun kinderen.

Hoe het begon

De stichting Pamoja Nguvu (in het Nederlands Samen Sterk) in Arusha, Noord-Tanzania, is opgericht door Matt, Monique en Jacqueline. Matti is mede-oprichter van stichting Hapy Watoto Homes and Schools in Tanzania. Monique heeft voor de stichting Sibusiso in Tanzania gewerkt. Jacqueline is donateur van Happy Watoto en helpt vrouwen met hun lening bij het opzetten van hun eigen bedrijf. In 2018 bundelden zijn hun krachten.

Werkwijze

De stichting zet zich in voor kansarme Tanzaniaanse vrouwen en afgestudeerde leerlingen van Happy Watoto. De stichting heeft als doel het verstrekken van leningen aan vrouwen voor hun eigen bedrijf. Hiermee kunnen de vrouwen economisch stabiel en onafhankelijk worden. Er zijn drie Tanzaniaanse vrouwen in dienst. Zij screenen de vrouwen voor het projecten met opgestelde criteria. De vrouwen die een lening krijgen, krijgen bij aanvang een gratis training gericht op basiskennis boekhouden, ondernemerschap en family planning. Gedurende de leningperiode van 6 maanden worden zij begeleid door het team ter plaatse.

Samen werken aan een beter leven

Het project Pamoja Nguvu helpt de kwetsbare groep vrouwen via leningen aan een zelfstandig bestaan. De vrouwen kunnen hiermee voor hun kinderen zorgen, en hen naar school laten gaan. Een directe investering in de toekomst van hun kinderen. Door middel van een lening kan deze groep aan een stabieler leven geven. In 2019 is de eerste groep vrouwen gestart. Momenteel zijn er 15 vrouwen die al een tweede lening krijgen vanwege het succes dat zij hebben behaald met hun bedrijf. Omdat de leningen worden terugbetaald, kan het geld worden ingezet voor een nieuwe lening.

Het werk van de stichting Pamoja Nguvu past goed bij het doel van de Terberg Foundation: samen werken aan een beter leven. Stichting Pamoja Nguvu wilt het leven van de mensen in Tanzania verbeteren door geen geld te geven aan kleine projecten maar door hen de ondersteunen bij het verbeteren van hun bestaan. De vrouwen in Tanzania zijn een sterk persoon in hun eigen gezin maar ook in de gemeenschap: zij dragen verantwoordelijkheid. Doordat zij het economisch goed hebben kunnen zij hun kinderen naar school laten gaan; een directe investering in de toekomst van hun kinderen. In de toekomst zullen ook mannen in aanmerking komen voor een starterslening.

Fotografie: www.microkrediettanzania.nl

logo Pamoja Nguvu

Dankzij de Terberg Foundation hebben wij de afgelopen twee jaar meer dan twintig vrouwen kunnen helpen met een lening en de benodigde training en begeleiding. Pamoja Nguvu / Samen Sterk is heel dankbaar voor deze ondersteuning, want hierdoor is het mogelijk om meer kansarme vrouwen en hun gezin te helpen.

Monique Emondts – Pamoja Nguvu

Dit doen we nog meer

Alles bekijken

Ook samen werken aan een beter leven?
Doe jouw aanvraag!

Project aanmelden
© 2024 – Terberg Foundation
Delen
Via WhatsApp Via Facebook Via Twitter Via LinkedIn URL kopiëren
URL succesvol gekopieerd.
Er is iets fout gegaan, de URL kon niet gekopieerd worden.