Sluit

Waar ben je naar op zoek?

Terberg Foundation afbeelding vuurwerk sterretjes oud en nieuw

Logistieke ondersteuning Cambodja

Andong is een achterstandswijk in Cambodja. Met persoonlijke en duurzame ondersteuning doet stichting DARA Europe er alles aan om kinderen enfamilies uit deze wijk een beter bestaan te geven. Door middel van onderwijsprogramma’s van DARA Europe en Cambodjaanse partner SCCO (stichting Stellar Child Care Organization) krijgen kinderen uit Andong de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot volwassenen met zicht op een goede baan en er zijn gerichte activiteiten om de families te betrekken bij deze ontwikkeling. Hier is materiaal en een logistieke hand voor nodig. Terberg Foundation werkt komend half jaar samen met Terberg Benschop, SBO ‘De Wenteltrap’ in IJsselstein en de ‘St. Theresia school’ te Barger Compascuum in Drenthe. Het doel is om tweedehands schoolmeubilair, IT-apparatuur en ander educatief materiaal naar Andong in Cambodja te verschepen. Hier worden op dit moment nieuwe lokalen gebouwd. Het is de verwachting dat al het materiaal en meubilair in de zomer van 2022 in gebruik kan worden genomen.

Meer over DARA Europe

 

Educatiecentrum Burundi

Burundi is een van de armste landen in Afrika. Politieke onrust heerst er al jaren. Armoede en verslavingsproblemen zijn aan de orde van de dag. In Bujumbura, een grote havenstad in Burundi en tot drie jaar geleden de hoofdstad van Burundi, is stichting Embrace actief. Deze organisatie vangt kansarme kinderen op en creëert voor hen een veilige plek, letterlijk en figuurlijk. De ondersteuning die kinderen wordt geboden door Embrace is allesomvattend. Gericht op zorg, educatie ontspanning én persoonlijke ontwikkeling door het leren van sociale en technische vaardigheden. Inmiddels verwelkomt Embrace ruim 25 kinderen, maar er is sterke behoefte om de voorzieningen en dienstverlening uit te breiden. Terberg Foundation ondersteunt de bouw van een nieuw opvanghuis en het Education Centre dat in 2022 wordt geopend.

Meer over Stichting Embrace

 

Kledingpakketten voor kinderen

Stichting Kinderen van de Voedselbank is met de zusterorganisatie Stichting STOP Kinderarmoede één van de grootste non-profitorganisaties in Nederland op het gebied van de bestrijding van kinderarmoede in natura. Stichting Kinderen van de Voedselbank ondersteunt jaarlijks duizenden kinderen met een prachtig kledingpakket voorzien van nieuwe kleding, nieuwe schoenen, nieuwe jassen, lees/luisterboeken en leuk nieuw speelgoed.

Al eerder ondersteunde Terberg Foundation dit initiatief met transportbenodigdheden en kleding. Komend jaar helpen we bij de verdere lancering van de nieuwe en wereldwijd unieke webshop, genaamd Project STOP de webshop. Met een geautoriseerde code kunnen de kinderen daarmee hun eigen outfit samenstellen en bestellen: een uitkomst voor zowel kinderen als ouders. Om de webshop te vullen, ondersteunt Terberg Foundation daarnaast ook dit jaar het initiatief met 100 nieuwe kledingpakketten.

Meer over Kinderen van de Voedselbank

 

Vluchtelingenhulp in Utrecht

Buddy to Buddy slaat een maatschappelijke brug tussen vluchtelingen en statushouders met inwoners van Utrecht. Het buddy systeem is erop gericht om mensen op basis van gemeenschappelijke, persoonlijke interesses met elkaar te koppelen. Dit vergroot de betrokkenheid en helpt cultuurverschillen en sociale eenzaamheid verkleinen. In het nieuwe jaar verzorgt Terberg Foundation een van de matching events waar buddies elkaar persoonlijk ontmoeten. Dit dient als startsein van een buddy-traject van gemiddeld 3-4 maanden. Gedurende deze periode spreken buddies wekelijks met elkaar af door middel van zogeheten ‘buddy meet-ups’.

Meer over Buddy to Buddy

 

Bijles voor kinderen met een (taal)achterstand

Organisatie Buurtblinkers geeft onder andere bijles aan kinderen met een (taal)achterstand. Naast het aanvullende onderwijs dat wordt gegeven, brengt deze stichting drie keer per jaar een wijkkrant uit in een oplage van 6000. De leerlingen die bijles volgen helpen mee aan de totstandkoming: van het houden van interviews, het schrijven van artikelen tot aan de bezorging toe. Goed voor de persoonlijke ontwikkeling.

De locatie waar wij mee samenwerken is Utrecht Overvecht. Ook hier is een wijkkrant, die een belangrijke sociaal-gemeenschappelijke waarde heeft. Het gratis ‘snuffertje’ is namelijk niet meer weg te denken in de naaste Utrechtse wijken Lombok en Nieuw-Engeland. Komend jaar ondersteunt Terberg Foundation Buurtblinkers in Utrecht Overvecht met lesmateriaal en wijkkrant sponsoring. De Terberg Foundation heeft al twee jaar een prettige samenwerking met Buurtbinkers.

Meer over Buurtblinkers

 

Arbeidsmarktorientiëntatie voor leerlingen en scholieren

Ook komend jaar werkt Terberg Foundation met JINC om kinderen uit een omgeving met sociaaleconomische achterstand op weg te helpen met een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken de basisschool- en vmbo-leerlingen van 8 tot 16 jaar kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. JINC werkt nauw samen met het bedrijfsleven om stageplekken te verzorgen. Ook de Terberg Foundation biedt stageplekken aan in samenwerking met Terberg Special Vehicles in Benschop. Terberg Foundation werkt samen met JINC in regio Utrecht.

Meer over JINC

Naast deze initiatieven zijn er ook dit jaar kerstpakketten geschonken aan Dagopvang de Warmtebron voor eenzame ouderen in Benschop en omgeving. Er staat nog meer moois op ons te wachten in 2022, maar daarover later meer.

Nog meer nieuws

Alles bekijken

Ook samen werken aan een beter leven?
Doe jouw aanvraag!

Project aanmelden
© 2022 – Terberg Foundation
Delen
Via WhatsApp Via Facebook Via Twitter Via LinkedIn URL kopiëren
URL succesvol gekopieerd.
Er is iets fout gegaan, de URL kon niet gekopieerd worden.