Sluit

Waar ben je naar op zoek?

Nederlands schoolmateriaal op weg naar Cambodja

Stichting Dara Europe is een IJsselsteinse stichting die kinderen in Andong in Cambodja de mogelijkheid geeft zich – met toegang tot gezondheidszorg en onderwijs – te ontwikkelen tot volwassenen met zicht op een betere toekomst. In samenwerking met Terberg Special Vehicles zijn schoolmeubilair en schoolspullen uit IJsselstein verscheept naar Cambodja. De container moest nog wel even gevuld worden. Familieleden en partners van de vierde en vijfde generatie Terberg hielpen mee.

Lees projectbericht

Tijdens de vrijwilligersactie probeer je een voorstelling te maken hoe de mensen in Cambodja reageren als ze de enorme container uitgeladen zien worden. Vol met materiaal waar zij nog jaren plezier van gaan hebben. Dat is een fijne gedachte en geeft een goed gevoel dat je daar aan hebt kunnen bijdragen.

Bernadette Portier – Terberg Foundation
logo Dara Europe

Tuinieren voor het goede doel

Bij Broeck in Oudewater bijvoorbeeld, een horecazaak en inclusieve organisatie die leer-, werk- en dagbestedingsplekken creëert voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. De familie Terberg onderstreept wat zij doen, en legde in 2018 een deel van de tuin aan en bekostigde nieuw groen. Toen was de locatie nog in handen van Abrona. Ook nu, onder begeleiding van Broeck en Stichting Zorg Oudewater (De Wulverhorst), worden mensen een arbeidsbeperking begeleidt naar een leuke, uitdagende en leerzame baan.

Lees meer

Een impressie in beeld en geluid

Voor jullie de eerste keer! Jullie hebben het allemaal leuk gevonden. Jullie zijn blij, wij zijn blij. Het doel is bereikt. Wij hopen voor de toekomst nog eens een mooie samenwerking te mogen creëren.

Jacques Westerhoff – Bedrijfsvoerder Abrona Oudewater Lees over samenwerking ››
logo Abrona

Met ouderen op stap

De Zonnebloem helpt het leven van mensen met een lichamelijke beperking te verrijken door hen actief te betrekken bij sociale, recreatieve activiteiten. Een aantal Terberg familieleden zette zich als vrijwilliger in voor een groep van 50 kwetsbare ouderen tijdens een dagje uit naar Dierentuin Amersfoort.

Lees over initiatief

We proberen de mensen uit een isolement te krijgen en te houden. Het dagje uit bij Dierenpark Amersfoort met onze vijftig ouderen is geweldig: men spreekt elkaar en het is gezellig. Echt een dag die er voor de gasten toe doet en hen energie geeft!

Toos Gruters – De Zonnebloem Lees meer ››
logo De Zonnebloem

Suggestie voor een nieuwe vrijwilligersactie voor de familie Terberg?

Laat het ons weten
© 2024 – Terberg Foundation
Delen
Via WhatsApp Via Facebook Via Twitter Via LinkedIn URL kopiëren
URL succesvol gekopieerd.
Er is iets fout gegaan, de URL kon niet gekopieerd worden.