Jouw project aanmelden?  Klik hier

100 pakketten voor Kinderen van de voedselbank

 

Stichting Kinderen van de voedselbank

Stichting Kinderen van de Voedselbank is opgezet om de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede in Nederland tegen te gaan en waarvan de ouders gebruik moeten maken van de Voedselbank. De stichting is drie jaar geleden opgezet en ondersteunt zo’n 40.000 kinderen tussen de 0-15 jaar.

Zo’n 270 (grote en kleine) ondernemers voorzien de stichting van artikelen. Zo’n 30%-50% is sponsoring en de rest is eigen inkoop. Hoe wordt de eigen inkoop gefinancierd? Het geld komt voort uit giften, acties en diverse fondsen waaronder de Terberg Foundation. De stichting bestaat voor 99% uit vrijwilligers.

Wat zit er in een pakket?

In de pakketten zitten kleding (op basis van het jaargetij) aangevuld met een aantal leuke cadeautjes, leesboeken en speelgoed. Veel kinderen zijn afhankelijk van tweedehands kleding en daardoor hebben de kindjes vaak een laag zelfbeeld en zijn mikpunt van pesten. De nieuwe kleding in de pakketten geeft de kinderen een hoop zelfvertrouwen. Daarnaast voorziet de stichting ook in verjaardagspakketten zodat kindjes met veel plezier naar een verjaardag kunnen gaan met cadeautje.

Welke kinderen komen in aanmerking?

Kinderen die aangesloten zijn bij een voedselbank. Het kan ook een doorverwijzing zijn door de voedselbank zelf of een gezin kan zelf een aanvraag indienen. Er vindt dat een verificatie plaats of het gezin in aanmerking komt.

Gift van de Terberg Foundation

De Terberg Foundation ondersteunt de stichting met een gift waarmee 100 pakketten vol nieuwe kleding en schoenen (voor de zomer en winter) kunnen worden samengesteld. 

 

Jouw project aanmelden

De Terberg Foundation ondersteunt mensen naar een onafhankelijker leven door sociale, maatschappelijke en/of financiële redzaamheid te stimuleren op het gebied van welzijn, onderwijs, gezondheidszorg, jeugd- en ouderenzorg.

© 2018 – Terberg Foundation | Meer informatie over de Stichting