Sluit

Waar ben je naar op zoek?

Terberg Foundation Samenwerking netwerk partners bedrijven

Projecten komen vaak tot stand in samenwerking met andere organisaties

Netwerk van partners

Een van de belangrijkste uitgangspunten van Terberg Foundation is het stimuleren van zelfredzaamheid. Wat we daar eigenlijk mee bedoelen is mensen in staat stellen om voor zichzelf te zorgen, zelfstandig beslissingen te nemen en – waar mogelijk – eigen geld te verdienen. Wij willen daar mensen bij helpen: zo veel mogelijk en zo goed mogelijk.

Dit doen we niet alleen.

We werken hiervoor samen met partners. Organisaties die zich hard maken voor verschillende mensen, in verschillende uithoeken van de wereld, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Om welke reden dan ook. Wil jij weten met wie Terberg Foundation gezamenlijk optrekt? Projecten die wij ondersteunen komen vaak tot stand in samenwerking met andere organisaties. Zie hier een overzicht van ons netwerk:

In Kenia ondersteunt Terberg Foundation, in samenwerking met onder andere Rabobank een project, waarbij gedurende een vijfdaagse praktijktraining lokale melkveeboeren kennis opdoen voor het zelfstandig runnen van hun melkveehouderij. Dit verhoogt hun zelfredzaamheid en het verbeteren van de melkveehouderij-sector in Kenia. Dit project wordt begeleidt door Global Agricultural Development Foundation.

Lees over project

De Keniaanse melkveehouder trainees gaan met praktische vaardigheden terug naar hun bedrijf. Fantastisch om te zien hoe ze het oppikken, vragen stellen en actief zijn in de training. Letterlijk met de laarzen én handen in de mest om te bekijken hoe een koe de voeding verteert en dan blij worden van deze handeling. Omdat ze het begrijpen en er iets mee kunnen. Dát is waar we het voor doen.

Charlotte Pompe – CEO, Global Agricultural Development Foundation Lees over project ››

Goede doelen die mede dankzij ons netwerk ontspruiten

Nachtopvang voor werklozen in Calderdale Engeland

In samenwerking met Terberg DTS UK is Happy Days in Calderdale in Engeland ondersteund met een donatie. Dit behelst een project, waarbij nachtopvang wordt geboden voor met name werkloze mannen. Door Terberg DTS is een servicewagen gedoneerd om de bewoners te vervoeren van en naar trainingsprogramma’s, die zich als tegenprestatie inzetten voor schoonmaak en schilderwerk bij Terberg DTS en die bij geschiktheid in dienst worden genomen bij Terberg DTS. Terberg Foundation ondersteunt financieel twee trainingsprogramma’s.

Lees over project

 

Stichting Dara Europe is een IJsselsteinse stichting die kinderen in Andong in Cambodja de mogelijkheid geeft zich te ontwikkelen tot volwassenen met zicht op een betere toekomst. Onder meer door ze toegang te geven tot gezondheidszorg en onderwijs. Schoolmeubilair en schoolspullen uit de voormalige school de Wenteltrap te IJsselstein worden per schip in een container vervoerd naar Cambodja. Terberg Foundation neemt de kosten van de verscheping van de container voor haar rekening. Terberg Special Vehicles zorgt voor de logistieke ondersteuning.

Lees over project

Dolblij zijn wij met deze Mercedes Vito. Dit gaat ons veel werk besparen en efficiency opleveren, zodat we meer kunnen betekenen voor de maatschappij. Door kinderen die opgroeien onder de armoedegrens in Nederland te voorzien van mooie kledingpakketten vol nieuwe kleding, schoenen en speelgoed.

Maurice van de Ven – Kinderen van de Voedselbank Lees over project ››

Logistieke oplossing voor kinderen in armoede

Aan de stichting Kinderen van de Voedselbank is door Terberg Foundation naast een donatie, in samenwerking met Terberg Business Lease Group, een bestelwagen ter beschikking gesteld. Deze stichting bevindt zich in Dodewaard en zorgt ervoor dat kinderen in Nederland, die in armoede verkeren, goede kleding, schoeisel en speelgoed krijgen, waarmee ruim 18.000 kinderen geholpen worden.

Lees over project

Horeca praktijkonderwijs met foodtruck

In samenwerking met Rabobank, Vermaat Groep en Terberg Totaal Installaties, is ten behoeve van de Praktijkschool De Baanbreker te IJsselstein, een donatie gedaan voor de inrichting van een foodtruck. Leerlingen worden bijgestaan met kennis en middelen om de foodtruck te bouwen en in te richten. Op termijn om bij scholen, instellingen et cetera vanuit de foodtruck gerechten te verzorgen. Een fantastische manier gevonden om hun horeca-leerlingen te onderwijzen.

Lees over project

 

Outlookers, voorheen Kirklees Visual Impairment Network (KVIN), is een stichting die in samenwerking met Terberg DTS UK wordt ondersteund. Visueel gehandicapten worden geholpen en geadviseerd in het gebruik van speciale technologie en apparaten om zodoende de zelfredzaamheid te vergroten. Terberg DTS heeft de gebruikte bestelwagen ingericht en aangepast. Terberg Foundation neemt de kosten op zich voor onderhoud, belasting, verzekering en dergelijke zaken.

Lees over project

Outlookers wil graag de hele zomer zoveel mogelijk mensen met een visuele beperking in Engeland kunnen opzoeken en ontmoeten. Heel vriendelijk is ons een prachtig voertuig geschonken door Terberg DTS UK en Terberg Foundation. Wat zijn we er blij mee. Zo kunnen we precies doen wat we voor ogen hebben. En meer!

Christine Stephen – CEO, Outlookers Lees over project ››

Oriëntatie arbeidsmarkt voor jongeren

JINC helpt kinderen uit een omgeving met sociaaleconomische achterstand op weg met een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken de basisschool- en vmbo-leerlingen van 8 tot 16 jaar kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. JINC werkt nauw samen met het bedrijfsleven om stageplekken te verzorgen. Ook de Terberg Foundation biedt stageplekken aan in samenwerking met Terberg Special Vehicles in Benschop. Terberg Foundation werkt samen met JINC in regio Utrecht.

Lees over project

Voorstel voor een nieuwe samenwerking?
Laat het ons weten!

Project aanmelden
© 2024 – Terberg Foundation
Delen
Via WhatsApp Via Facebook Via Twitter Via LinkedIn URL kopiëren
URL succesvol gekopieerd.
Er is iets fout gegaan, de URL kon niet gekopieerd worden.