De Terberg Foundation steunt een bijzonder project van de Global Agricultural Development Foundation, over de Nederlandse grenzen, namelijk in Kenia.
De Global Agricultural Development Foundation wil het voedselprobleem wereldwijd reduceren door duurzame oplossingen te ondersteunen. Het verhogen van de zelfredzaamheid van de boeren in de derde wereldlanden staat voorop. The Global Agricultural Development Foundation organiseert praktijktrainingen voor de melkveeboeren in Kenia, zodat de melkveeboeren zelfredzamer worden.
Van 2 september 2019 t/m 6 september 2019 heeft de Global Agricultural Development Foundation een 5-daagse training georganiseerd voor 16 boeren uit de omgeving waarvan 3 boerinnen en 13 boeren met een gemiddelde leeftijd van 39 jaar. De deelnemers hebben al een melkveebedrijf of zijn van plan een melkveebedrijf te gaan starten en willen juist daarom kennis opdoen voordat ze er in gaan investeren.
Verschillende thema’s kwamen aan de orde, namelijk: de verzorging van kalfjes, type voeding voor de dieren, vruchtbaarheid van de dieren, het onderkomen, hygiëne en het bijhouden van een stukje administratie. De 5-daagse training werd afgesloten met een mooi certificaat voor alle deelnemers.
’Het ondersteunen van de Keniaanse melkveehouder door middel van het geven van praktijktrainingen is mijn inziens de weg voorwaarts als het gaat om het verbeteren van de melkveehouderij sector in Kenia. De trainees gaan met praktische vaardigheden terug naar hun bedrijf en kunnen deze meteen toepassen. Learning by doing. Het is fantastisch om te zien hoe ze dit ook oppikken, vragen stellen en actief zijn in de training. Letterlijk met de laarzen én handen in de mest om te bekijken hoe een koe de voeding verteert, en dan blij worden van deze handeling omdat ze het begrijpen en er iets mee kunnen, dát is waar we het voor doen.’’
Charlotte Pompe – CEO, Global Agricultural Development FoundationDe Keniaanse melkveehouder trainees gaan met praktische vaardigheden terug naar hun bedrijf. Fantastisch om te zien hoe ze het oppikken, vragen stellen en actief zijn in de training. Letterlijk met de laarzen én handen in de mest om te bekijken hoe een koe de voeding verteert en dan blij worden van deze handeling. Omdat ze het begrijpen en er iets mee kunnen. Dát is waar we het voor doen.