Jouw project aanmelden?  Klik hier

Sinds vorig jaar steunen we een project in Tanzania dat specifiek vrouwen en starters kredieten gunt om een eigen onderneming te starten. Dit doen wij in samenwerking met stichting Pamoja Nguvu Samen Sterk.

Met kleine leningen, coaching en training biedt Pamoja Nguvu aan vrouwen en starters in Tanzania de kans op duurzame economische stabiliteit en onafhankelijkheid. Sinds de oprichting van Pamoja Nguvu in 2019, hebben ruim 300 vrouwen en starters een eerste lening ontvangen. Of zelfs een tweede lening ontvangen om de onderneming verder uit te diepen.

Het resultaat liegt er niet om. De leefomstandigheden van meer dan de helft van deze vrouwen is dankzij een goedlopend bedrijf aanzienlijk verbeterd. Er zijn betere woonvoorzieningen, kinderen kunnen naar school en er is voldoende brood op de plank voor drie maaltijden per dag voor het hele gezin.

 

Zelfstandig ondernemerschap

De zelfstandig ondernemers weten van tevoren dat het om leningen gaat en dat het geen giften zijn. Het overgrote deel van de vrouwen kunnen de lening zonder problemen terugbetalen. Voor 10% is dit echter (nog) niet haalbaar. De redenen zijn uiteenlopend. Door de economische impact van de COVID19-pandemie is het dagelijks leven duurder geworden en door het reisverbod was er ter plekke bijna twee jaar lang minder hulp mogelijk. 

De samenwerking met Terberg Foundation begon in 2021. We zijn nog geen jaar onderweg, maar we hebben er gezamenlijk voor kunnen zorgen dat 13 vrouwen in Tanzania door middel van een kredietlening een eigen bedrijf zijn gestart en nu hun eigen geld verdienen. Zie hier de Tanziaanse zelfstandig ondernemers die dankzij de samenwerking tussen Pamoja Nguvu en Terberg Foundation en de mikro-kredieten nu een leven hebben met een toekomst met een eigen naaiatelier, kippenhouderij, groentewinkel of een kapsalon. Om maar een paar voorbeelden te noemen. 

Wil jij meer weten over Pamoja Nguvu in Tanzania en de zelfstandig ondernemers? Bezoek de website microkrediettanzania.nl voor meer informatie.

Terug naar het overzicht

© 2018 – Terberg Foundation | Meer informatie over de Stichting